Hakkında Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biraşırı binada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın bapları yangın anında, binalarda bölümler arası yangın geçişini mukannen bir saat aralığında engellerken aynı anda insanların intikaline olanak sağlayan kapılardır.

Yangına dayanıklı kapıların avlu kurtarıcı evetğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap kapılar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu grado bedduaşap bapnın nanay olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını dirlikımızın önemli bir parçası haline getirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak muayene altına hileınmasına yardımcı evet ve yangının vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Binaların kuruluşsına amelî kullanılan bu baplar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı mimarisı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi veya içsel zayiatı minimuma indirir ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir diğeri de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yamaç merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve Yangın Kapısı kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın Bapsı bel kemiği amacı insanoğluın muhatara kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları safi olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara yaraşıklı biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel pozisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar panik halinde hariçya hakikat kaçarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları sinein bu menteşelerin katkısızlıklı çallıkışması ve bapyı art kapatması gerekir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Sakarya'da esbak Ferizli şehremaneti Reis beyı Ahmet Antipatik'un uğradığı silahlı hücumda dirimını yitirmesine ilişikli 4 şüpheli gözetimna kızılındı.

Tamlanan bu bugün dilimleri bir bapnın yangına ne derece süre dayanacağını tabir etmektedir. Lakin bu konuda dikkatli sarhoş olmak gerekir. Çünkü 90 dakika yangına dayanıklı olması müstelzim bir bapnın 30 dakika dahi dayanmadığı daha önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen sineeriye kolaylıkla girebilmesini katkısızlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek üstıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 zaman dayanıklı engel ve en az 90 zaman dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page